MASSAGETHERAPIE

Massagetherapie, de behandeling vindt hierbij plaats op een massagetafel, er wordt zowel met als zonder olie behandeld. Deze behandeling is erg geschikt voor je als je klachten voortkomen uit een verkeerde werkhouding, fysieke uitputting, een hele hoge spierspanning etc. Er wordt precies gekeken naar waar de fysieke klacht vandaan komt. Opnieuw ruimte gemaakt in de aangedane gewrichten en alle omliggende spieren weer helemaal losgemasseerd.

Beiden behandelmethodes werken erg goed. Kijk vooral naar welke vorm van therapie je het meeste aanspreekt. Twijfel je over welke behandeling het beste bij je past, neem dan gerust contact op dan kijken we samen verder.

De behandeling:
Aan de hand van een anamnese formulier vind een uitgebreid intake gesprek plaats, tijdens dit gesprek zullen we de klacht uitgebreid bespreken. Hierna vind een inspectie en functie onderzoek plaats. Hierbij wordt onder andere gelet op de lichaamshouding, ook wordt gekeken naar de beweeglijkheid van de gewrichten en spierlengten.
Na dit onderzoek vindt de eerste behandeling plaats. Deze bestaat uit verschillende technieken die er voor zorgen dat alle aangedane structuren worden mee behandeld. Aan het einde van elke behandelsessie vindt een gesprek plaats om te evalueren en problemen waar je tegenaan loopt te bespreken. Er zijn over het algemeen enkele behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.

De technieken die gebruikt kunnen worden, zijn:

  • Massagetechnieken : klassieke massage, sportmassage, bindweefselmassage, triggerpoint therapie, acupressuur, Thaise massage , haptonomische massage, hot stone-massage, holistic pulsing en rekkingen van de spieren.
  • Mobilisaties en oscillaties: het op een zachte manier ruimt creëren tussen de wervels of andere gewrichten.
  • Oefentherapie: deze kan bestaan uit ademhalings-en ontspanningsoefeningen, houdingsoefeningen of uit oefeningen die gericht zijn op versterking of versoepeling van het lichaam zoals core-stability oefeningen.
  • Medical taping: ter ondersteuning na de behandeling kan een tape aangelegd worden om zo het effect van de massage te vergroten. Op deze manier wordt het lichaamseigen herstel proces gestimuleerd. Het activeert het zenuwstelsel en het algemeen circulatiesysteem, waardoor spieren en pezen sneller kunnen herstellen.
  • Advies, informatie en inzicht geven ten aanzien van de klacht. Tijdens gesprekken voor en na de behandeling kan worden gekeken naar de fysieke en mentale oorzaken van uw klachten. Ook kan een voedingsadvies gegeven worden.

Massagetherapie kan worden ingezet bij o.a. de volgende klachten en verschijnselen:

  • Lichamelijke klachten zoals (chronische)rugklachten, nek-schouderklachten, hoofdpijnklachten, migraine, RSI of KANS en fibromyalgie.
  • Pijn en stijfheid als gevolg van een chronische ziektes zoals Parkinson, Bechterew, reuma en artrose (slijtage)
  • Fysieke uitputting zoals bij een burn-out, overwerktheid, overspannenheid, of een langdurige blootstelling aan emotionele en fysieke stress
NIEUWSBRIEF
Ontvang mijn laatste nieuws
We respect your privacy