MASSAGETHERAPIE

Massage staat bekend om zijn stress- en pij verlichtende werking. Een therapeutische massage gaat een stap verder en is specifiek gericht op het verlichten van diverse lichamelijke klachten. Tijdens de behandeling wordt uitgebreid gekeken naar de oorsprong van de klacht. Klachten van de knie hoeven niet altijd hun oorsprong in de knie zelf te hebben. Andere gewrichten en structuren zoals de enkel en voet, maar ook de heup, bekken of onderrug ( en hoger) kunnen ( in een later stadium) aanleiding zijn voor knieklachten. Voor een goede behandeling van de klacht is het dan ook van belang dat al deze structuren behandeld worden. Door hierbij zowel oosterse als westerse massagetechnieken te combineren kunnen lichamelijke klachten effectiever en meer specialistisch aangepakt worden dan bij een ‘gewone’ massage.

Je kunt binnen de praktijk kiezen uit twee verschillende manieren van behandelen:

Massagetherapie

De behandeling vindt hierbij plaats op een massagetafel, er wordt zowel met als zonder olie behandeld. Deze behandeling is erg geschikt voor je als je klachten voortkomen uit een verkeerde werkhouding, fysieke uitputting, een hele hoge spierspanning etc. Er wordt precies gekeken naar waar de fysieke klacht vandaan komt. Opnieuw ruimte gemaakt in de aangedane gewrichten en alle omliggende spieren weer helemaal losgemasseerd.

Massagetherapie

Deze behandeling vindt plaats op een grote mat op de grond, de behandeling wordt gegeven over ruim zittende kleding. Deze behandeling is bijzonder geschikt voor je als je al lange tijd met een bepaalde (fysieke) klacht rondloopt en behandeling hiervan slechts tijdelijk verlichting brengt. Via deze manier van behandelen wordt er gekeken naar blokkades in heel je lichaam door middel van accupressuur. Dit zijn dezelfde punten die worden behandeld als bij acupunctuur. Bij klachten die al heel lang opspelen is er naast een fysieke oorzaak ook vaak een emotionele oorzaak te vinden die deze klachten veroorzaakt. Via yoga massage kun je dit heel mooi behandelen zonder dat je hierover uitgebreid hoeft te praten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angst, frustratie, hyperventilatie, verdriet, zeer grote mate van stress etc. Maar ook nek schouder klachten die aan blijven houden, gewrichtspijnen, migraine, enzovoorts.

Beiden behandelmethodes werken erg goed. Kijk vooral naar welke vorm van therapie je het meeste aanspreekt. Twijfel je over welke behandeling het beste bij je past, neem dan gerust contact op dan kijken we samen verder.

De behandeling:
Aan de hand van een anamnese formulier vind een intake gesprek plaats, tijdens dit gesprek zullen we de klacht uitgebreid bespreken. Hierna vind een inspectie en functie onderzoek plaats. Hierbij wordt onder andere gelet op de lichaamshouding, ook wordt gekeken naar de beweeglijkheid van de gewrichten en spierlengten. Ook speelt de hoeveelheid stress in je leven vaak een rol bij de klacht, dus ook dit wordt meegenomen tijdens de anamnese.
Na dit gesprek vindt direct de eerste behandeling plaats. Deze bestaat uit verschillende technieken die er voor zorgen dat alle aangedane structuren worden mee behandeld. Aan het einde van elke behandelsessie vindt een gesprek plaats om te evalueren en problemen waar je tegenaan loopt te bespreken. Er zijn over het algemeen enkele behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.

De technieken die gebruikt kunnen worden, zijn:

  • Massagetechnieken : klassieke massage, sportmassage, bindweefselmassage, triggerpoint therapie, acupressuur, Thaise massage , haptonomische massage, hot stone-massage, holistic pulsing en rekkingen van de spieren.
  • Mobilisaties en oscillaties: het op een zachte manier ruimt creëren tussen de wervels of andere gewrichten.
  • Oefentherapie: deze kan bestaan uit ademhalings-en ontspanningsoefeningen, houdingsoefeningen of uit oefeningen die gericht zijn op versterking of versoepeling van het lichaam zoals core-stability oefeningen.
  • Medical taping: ter ondersteuning na de behandeling kan een tape aangelegd worden om zo het effect van de massage te vergroten. Op deze manier wordt het lichaamseigen herstel proces gestimuleerd. Het activeert het zenuwstelsel en het algemeen circulatiesysteem, waardoor spieren en pezen sneller kunnen herstellen.
  • Advies, informatie en inzicht geven ten aanzien van de klacht. Tijdens gesprekken voor en na de behandeling kan worden gekeken naar de fysieke en mentale oorzaken van uw klachten. Ook kan een voedingsadvies gegeven worden.

Massagetherapie kan worden ingezet bij o.a. de volgende klachten en verschijnselen.

  • Lichamelijke klachten zoals (chronische)rugklachten, nek-schouderklachten, hoofdpijnklachten, migraine, RSI of KANS en fibromyalgie.
  • Pijn en stijfheid als gevolg van een chronische ziektes zoals Parkinson, Bechterew, reuma en artrose (slijtage).
  • Fysieke uitputting zoals bij een burn-out, overwerktheid, overspannenheid, of een langdurige blootstelling aan emotionele en fysieke stress
NIEUWSBRIEF
Ontvang mijn laatste nieuws
We respect your privacy