YOGA MASSAGE

Yoga massage is al duizenden jaren oud. Het is een combinatie van Chinese acupressuur met Indiase yoga. Door deze twee massagetechnieken te combineren ontstaat een optimale behandeling voor lichaam en geest. Deze vorm van massage is vooral bekend vanuit Thailand maar ook hierbuiten beginnen mensen steeds meer de kracht van de yoga massage te ontdekken.

YOGA MASSAGE:

Deze massage bestaat uit een combinatie van yoga en acupressuur. Een groot verschil met andere massages is dat deze vorm van massage op de grond gegeven wordt over ruimzittende kleding. Tijdens deze massage wordt je lichaam in beweging gebracht door middel van de aan yoga ontleende strekkingen en worden energiebanen gemasseerd met behulp van drukpunt massage.
In Thailand wordt deze vorm van massage dan ook wel met een knipoog ‘yoga voor luie mensen genoemd’.

De masseur begeleidt de cliënt in allerlei strekkingen die vloeiend en ritmisch in elkaar over gaan.In het westen kunnen veel mensen baat hebben bij deze massagevorm: veel typische westerse klachten, die onder invloed van stress, gebrek aan lichaamsbeweging en lichaamsbewustzijn ontstaan, kun je ermee verminderen en voorkomen.

Thaise yoga massage:

  • Houdt je fysiek en mentaal langer jong
  • Maakt je spieren en gewrichten sterk en soepel
  • Verbetert je lichaamshouding
  • Vermindert de effecten van stress
  • Voorkomt en vermindert rugklachten
  • Verbetert je afweermechanisme en weerstand.
  • Voorkomt en vermindert de effecten van gebrek aan lichaamsbeweging

Yoga massage bij massagepraktijk Onder Handen:

In 2013 ben ik gestart met een opleiding tot Thaise yoga massagetherapeute bij Thai Dee, het opleidingsinstituut voor Thaise yoga massage te Nieuwegein. Deze drie jarige opleiding is HBO geaccrediteerd. Binnen Nederland is dit het enige opleidingsinstituut wat gespecialiseerd is in de echte Thaise massagetherapie, officieel erkend door het Ministry of Natural Health en de enige Thaise massagevorm die in Thaise ziekenhuizen mag worden toegepast.

Ook na deze drie jaar heb ik me in Thailand verder verdiept in deze prachtige vorm van behandelen. Het is voor mij de mooiste massage die er is. Een krachtige massage die toch diep ontspannend werkt met superveel aandacht gegeven.

NIEUWSBRIEF
Ontvang mijn laatste nieuws
We respect your privacy