ZWANGERSCHAPSMASSAGE

ZWANGERSCHAPS MASSAGE

Een ontspannende massage: dit is een olie massage waarbij je ligt op een warmwater kussen. Een massage bij zwangerschap gerelateerde klachten: deze massage wordt gegeven zonder olie en is extra geschikt voor je als je last hebt van lage rug of bekken klachten.

De voordelen van een zwangerschapsmassage:
Uit onderzoek is gebleken dat zwangere vrouwen die regelmatig gemasseerd worden beter slapen en minder last van rugpijn hebben. De massage verlicht rugklachten, klachten in het bekkengebied, kramp in de kuiten en nek, -schouderklachten.  Ook wordt de algemene doorbloeding verbeterd en afvalstoffen en vastgehouden vocht sneller afgevoerd. De massage vermindert stress en werkt kalmerend. Ook de baby zal hier zeker de voordelen van ervaren. Ook zonder klachten is deze massage heerlijk om te ontspannen.

Een ontspannende massage op een warmwaterkussen:
Tijdens de massage lig je op je rug op een waterkussen. Dit kussen is gevuld met heerlijk warm water van circa 40 graden. Er wordt gemasseerd met een ruime hoeveelheid warme massageolie. Tijdens de massage beweegt de masseuse haar handen en onderarmen tussen het kussen en je lichaam. De druk van het lichaam bepaalt op deze manier de intensiteit van de massage. Deze massage is dan ook een geweldige ondersteuning tijdens de zwangerschap en is geschikt voor iedere gezonde zwangere vrouw. De massage kan gegeven worden vanaf 4 maanden tot aan de 9 maanden zwangerschap.

Een warm water kussen massage is ook uitstekend geschikt voor iedereen die niet of slecht op de buik kan liggen. Het lichaam wordt optimaal ondersteund en de warmte zorgt al snel voor een diepe ontspanning van alle spieren.

Een massage bij zwangerschap gerelateerde klachten:
Een zwangerschap kan een aantal kwaaltjes en ongemakken veroorzaken. De meeste hiervan zijn onschuldig, maar toch kun je hier soms flink hinder van ervaren. Elke zwangerschap is anders. De één heeft veel meer klachten dan de ander. Zo kun je de ene zwangerschap veel last hebben van bijvoorbeeld misselijkheid of bekkenklachten en in een volgende zwangerschap helemaal niet.

Bij klachten aan de rug en het bekkengebied kan een zwangerschapsmassage veel verlichting brengen. Je ligt tijdens deze massage op een grote massage mat op de grond. De behandeling wordt gegeven over de kleding heen en je wordt ondersteund door kussens zodat je pijnvrij en ontspannen kunt liggen.
Doormiddel van accupressuur ( drukpunten ) en strekkingen worden de pijnlijke of gevoelige gebieden behandeld.
Vanwege de zwangerschap is dit een vrij milde massage maar het kan je zeker verlichting brengen zodat je ook vooral kunt genieten van deze bijzondere maanden.

NIEUWSBRIEF
Ontvang mijn laatste nieuws
We respect your privacy